blob

DOBRO DOŠLI U SARAJEVO bosanska kahvana kod braće Kreševljaković

07.02.2008.

eFM selo: AFERIM 2 ILI RAZGLEDNICE S LJUBAVLJU

Radio eFM:

" Proces Evroatlanskih integracija za zemlje koje žele pristup EU podrazumijeva i ispunjenje nekih uslova koje nameće Evropska zajednica.Ne sporeći izvanredne zasluge i trud bh politike na ovom istom projektu, ovom akcijom želimo pružiti podršku našim susjedima na njihovom, doduše, nešto ubrzanijem putu ka Evropi.

Odaberite i pošaljite razglednicu na adresu trenutno predsjedavajućih EU ali i ostalim članicama koje podržavaju prijem “zaslužnih” zemalja preko reda.

Ujedno iskoristimo priliku da se zahvalimo za sve ono što je porodica evropskih zemalja učinila za Bosnu i Hercegovinu u periodu od embarga na oružje, do presude u tužbi BiH protiv SCG, preko nezaobilaznog Dejtonskog mirovnog sporazuma čije blagodeti i danas uživamo.

AFERIM! od nas, a Vi možete odabrati i poslati jednu ili više razglednica u znak pohvale http://aferim.efm.ba"

U pitanju je  nova-stara aktivnost Radio eFM-a  pod nazivom AFERIM, "gdje mi svi k’o “čestitamo” i “zahvaljujemo” nekome za nešto što smatramo izuzetno bitnim za razvoj našeg društva na putu iz lošeg juče, preko današnjeg ni tamo-ni ‘vamo, a prema kako nam obećavaju boljem sutra." 

Nova tema je  EURO VIZIJA o čemu možete detaljnije saznati ovdje.

Podsjećamo da je Prvi AFERIM! imao za cilj "toplo se zahvaliti" Holanđanima. Ideja Radio eFM -a privukla je veliku pažnju uključujući i medije poput Al Jazeera-e. Interes ljudi da pošalju razglednicu bio je toliki da je tadašnji server oboren!  Aferim  Radio eFM!

07.02.2008.

Bosansko selo: SVIM KINEZIMA SRETNA NOVA GODINA

恭喜發財 (Hm, valjda se tako piše).

U svakom slučaju želimo svim Kinezima,  a posebno onim koji žive u BiH, poželjeti sve najljepše u novoj kineskoj godini. Želimo im da  u našoj dragoj Bosni pronađu  soj novi dom.

Kinezima iz Kantona Sarajeva SUN NIN LOK! (tako se kaže na kantonskom kineskom),
a ostalim XIN NEIN KUAI LE! (na mandarinskom)


Inače ova kineska godina bit će u znaku pacova. Kako će izgledati samo dragi Bog zna. Prošla je i na lokalnom i na globalnom planu zbilja bila u znaku svinja!

07.02.2008.

Podsjećamao: SVJETSKI ŠAMPIONI NA LEDU U ZETRI

Povodom obilježavanja 24. godine od sarajevske olimpijade u Zetri će večeras nastupiti legende umjetničkog klizanja u programu ' Champions on Ice'  : Victor Petrenko (olimpijska zlatna medalja, višestruki svjetski i evropski prvak); Evgeni Plushenko (olimpijska zlatna i srebrena medaljka, tri puta svjetski i pet puta evropski prvak); Oksana Baiul (olimpijska zlatna medalja i svjetski prvak); Surya Bonaly (pet puta evropski prvak, tri puta svjetska srebrena medalja); Oksana Kazakova i Artur Dmitrijev (olimpijsko zlato, evropski prvak i svjetska bronzana medalja); Sarah Abitbol i Stephane Bernadis (evropska srebrena i svjetska bronzana medalja); Elena Grushina i Ruslan Groncharov (olimpijska i svjetska bronzana medalja); David Sanchez (svjetska klasa, akrobacije u zraku) i Antonio Najarro (flamenko plesač svjetske klase).
Karte (po cijeni od 16 KM) možete rezervisati na telefonski broj 033 276 100 ili ih kupiti na glavnom ulazu u dvoranu Zetra.  

 

blob

ANTENA :


Bloggerski svijet:

MADE IN BOSNIA:

REPERTOAR KINA BLOB:
Kino ne radi zbog nedostatka grijanja

BROJAČ POSJETA,nejasno je kako radi, i pokazuje više posjeta nego drugi brojači
4945378

Powered by Blogger.ba

Samo ovaj blog