blob

DOBRO DOŠLI U SARAJEVO bosanska kahvana kod braće Kreševljaković

18.02.2008.

Regionalno selo:AFGANISTAN PRVI PRIZNAO KOSOVO

Afganistan je prva država koja je  priznala nezavisnost Kosova. Ova odluka donesena je samo dan nakon što su jučer kosovske vlasti proglasile deklaraciju o nezavisnosti u Prištini.

"Podržavamo odluku naroda i priznajemo nezavisnost Kosova", rekao je portparol afganistanskog Ministrastva spoljnih poslova Sultan Ahmad Bahin.

U sadržaju agencijske vijesti koju je javila Beta saznajemo i da su Kosovski premijer Hašim Tači i predsednik Fatmir Sejdiu uputili pismo vladama 192 zemlje u kojem su zatražili formalno priznavanje nove države.

Ne zvuči kao da će na hajr kad te prvo Afganistan prizna. Nas priznade Bugarska pa nas vidi kakvi smo!!!

18.02.2008.

Nacionalističko selo: POMAHNITALI STUDENTI SPALILI ZASTAVU EU I BIH U BANJA LUCI

U središtu Beograda i danas je obustavljen promet zbog prosvjeda protiv nezavisnog Kosova. Više od tisuću studenata beogradskog Pravnog fakulteta, praćeni nekolicinom profesora, uputilo se od zgrade fakulteta prema Studentskom trgu, pri čemu su istaknuli transparente s natpisima "Kosmet je svijet" i "Ostat će naše". Kompletna je zgrada Pravnog fakulteta prekrivena transparentima; "Kosovo je ogledalo Europe", "Pravnik ne smije šutjeti dok se gazi pravo" ili "Profesori, čemu nas učite ako sada šutite" - samo su neke od poruka kojima je zgrada fakulteta okićena. Studentima su se u prosvjedu pridružili i učenici obližnje gimnazije i osnovne škole, a očekuje se kako će im se na Studentskom trgu pridružiti i studenti ostalih fakulteta nakon čega će svi zajedno krenuti prema zgradi Vlade. Najavljeno je da će se u prosvjed uključiti i taksisti, te članovi nekoliko nevladinih udruga.

U isto vrijeme u Banja luci banjalučki studenti  su vjerovatno ušli u historiju kao prva rulja koja je spalila zastavu EU. Pored plave zastave sa 12 žutih zvjezdica zapaljena je i zastava vlastite države, te napadnute kamanjem njemačka i francuska ambasada. Podivljali studenti naoružani kamenjem i jajima krenuli su potom prema američkom veleposlanstvu u Banja Luci, ali u njihovom naumu su ih zaustavile jake policijske snage, javlja agencija Fena. 

18.02.2008.

Regionalno selo: SRBIJANSKI HULIGANI U AKCIJI PROTIV SRBIJE

U jučerašnjem divljanju huligana i četnika na ulicama Beograda povrijeđeno je 49 policajaca koji su pokušavali zaštiti zgrade američke i slovenačke ambasade na kojoj su polupana sva stakla. Huligani su kamenjem i upaljenim bakljama gađali policiju, čupali saobraćajne znakove, razbijali semafore i automobile, a u svom majmunskom transu umalo je nastradao i  brazilski ambasador, čiji se automobil u tom trenutku nalazio ispred Vlade Srbije. 
Policijske snage su uz velike napore spriječile napad divljaka na beogradsku džamiju i ambasadu Albanije. McDonaldovi restorani su gađani molotovljevim koktelima, a kako su revnosno uništavali gradsku inrastrukturu nisu mogli propustiti priliku da se umjesto Koštunice i Radikala okome kamenjem i na 
kancelarije Predsedništva LDP, kao i Centralnu kancelariju stranke koja se nalazi na drugoj adresi, te zgradu u kojoj sa porodicom živi predsjednik LDP Čedomir Jovanović. Tu je došlo  do velikog sukoba huligana sa pripadnicima policije i tom prilikom je zapaljeno  jedno  vozilo policije koja je uložila ogromne napore kako bi spriječila ulazak divljaka u samu zgradu. Više o divljanju huligana po Beogradu i Srbiji možete saznati u tv prilogu B92.

18.02.2008.

Selo veselo: PREMIJER SRBIJE PAO NA PRVOM PITANJU

18.02.2008.

Hokejaško selo: KAKO SMO RAZVALILI ARMENIJU NAKON NJIHOVOG VODSTVA OD 18 : 1 !!!

Pogodak za našu reprezentaciju postigao je Denis Mrkva. Ipak, u trenutku kad je označen kraj utakmice Armenija je imala prednost od 18 :1. Tada nastupa kontraofanziva naše reprezentacije. Naši su pokazali da se mnogo bolje snalaze na suhom terenu bez klizaljki na nogama. Saznanje o tome da su gosti među igračima imali nekolicinu nepravilno registriranih igrača donio je ozbiljnu premoć našim hokejašima. Zbog prisustva na ledu  Armenaca s američkim pasošem bosanski hokejaši dolaze do izražaja. Prednost Armenaca od 18 : 1 se poput leda na suncu istopila, a aši su napravili preokret završivši utakmicu pobjedom od 5 : 0.

Ovom pobjedom BiH je završila takmičenje na drugom mjestu u grupi dok su Grci osigurali učešće na Svjetskom prvenstvu u trećoj diviziji koje će se održati u Luksemburgu od 31. marta do 6. aprila ove godine. Možda bi se ova visoka pobjeda proslavila bar sa  jednim krugom i trubama po ulicama glavnog grada, ali su građani glavnog grada vjerovatno procijenili da bi susjedi mogli pomisliti da se slavi nezavisnost Kosova.

Rezultati:

Grčka - BiH 10:1, Grčka - Armenija 8:5, BiH - Armenija 5:0

Tabela:

1. Grčka 2 2 0 0 18:6 4
2. BiH 2 1 0 1 6:10 2
3. Armenija 2 0 0 2 8:13 0

blob

ANTENA :


Bloggerski svijet:

MADE IN BOSNIA:

REPERTOAR KINA BLOB:
Kino ne radi zbog nedostatka grijanja

BROJAČ POSJETA,nejasno je kako radi, i pokazuje više posjeta nego drugi brojači
4956327

Powered by Blogger.ba

Samo ovaj blog