blob

DOBRO DOŠLI U SARAJEVO bosanska kahvana kod braće Kreševljaković

23.11.2009.

Posljednji pozdrav: ODLAZAK ČOVJEKA SAUDINA !

"Sudbina sličnih mojoj bilo je na hiljade, tako da nisam bio nikakav izuzetak, niti heroj. Bio sam samo mlad, lud, i nisam imao šta izgubiti osim golog života..." Saudin Becirevic

Na mezarju Ravne Bakije tuga i ponos. Mnogobrojni prijatelji poštovaoci ispratili su na bolji svijet Bosanskog vojnika Saudina Bećirevića. 

Da se u ovoj zemlji više čita sigurno bi svi znali da smo danas ostali bez čovjeka koji je na najbolji način znao opisati ratnu dramu očima običnog  čovjeka kojem je sudbina odredila da školsku klupu zamijeni rovovima i ratištima širom Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

 

Njegov zapis o ratu bio je najbolji trag o ponosu bosanca, ljubavi prema pravdi, zapis o nevjerovatnom otporu običnog čovjeka protiv zla uobličen u iskreni antiratni poklič jednog prekaljenog ratnika.

 

Od momenta od kada je napustio ovaj svijet njegov blog je posjetilo vise od 10.000 ljudi, a medju njima i oni koje je ovaj skromni čovjek velikog srca pomagao kako savjetima tako i materijalno. Iako, vjerovatno najbolji pisac ratne drame, Saudin je za svoje prijatelje ostao prije svega čovjek, svjetionik u maglovitom vemenu čije je svijetlo ostalo da živi u njegovom djelu pomažući nam da svi zajedno svoja kormila okrenemo prema lukama pravde, dobrote i ponosa.

Zbog ljudi poput njega postoji vjerovanje o PONOSNOM BOSANCU i dobrom čovjeku. On nas podučavao da biti ponosan znači voliti sve a ne mrziti nikoga… Ne bojati se zla i biti spreman suprostaviti mu se… Vjerovati u dobro !

 

blob

ANTENA :


Bloggerski svijet:

MADE IN BOSNIA:

REPERTOAR KINA BLOB:
Kino ne radi zbog nedostatka grijanja

BROJAČ POSJETA,nejasno je kako radi, i pokazuje više posjeta nego drugi brojači
4712330

Powered by Blogger.ba

Samo ovaj blog