blob

DOBRO DOŠLI U SARAJEVO bosanska kahvana kod braće Kreševljaković

27.12.2010.

Akciono selo: MOJ ŽIVOT JE MOJA PJESMA

28.12.2010.god., u utorak, u 13 sati,  u Sarajevu (Mediacentar) održat će se press konferencija u povodu prezentiranja velike kampanje borbe protiv raka grlića maternice- „Moj je život moja pjesma“.  Cilj ove akcije je učiniti  svijet boljim za generacije koje dolaze!


Rak grlića maternice je drugi najčešći tumor kod žena sa gotovo pola miliona novodijagnostikovanih slučajeva godišnje. Rak grlića maternice je u potpunosti preventibilno oboljenje i gotovo svaki slučaj može biti uspješno spriječen sa organizovanim probirom.

Pozivamo Vas na premijerno prezentiranje pjesme i spota- „Moj je život moja pjesma“ , gdje su se po prvi put udružili najbolji ženski vokali u regionu- Maya Sar, Nina Badrić, Aleksandra Radović i Karolina Gočeva!

Tekst i muziku potpisuje Maya Sar, pjesma je snimana u Long Play Studio Sarajevo, muzički producent pjesme je Mahir Sarihodzić, koji takodje potpisuje i aranžman. Spot je uradila Arthur Produkcija iz Tuzle, režiser spota je Adnan Huremović, producent Elmir Huremović

Maya Sar, umjetnica, autorica navedene pjesme će govoriti na konferenciji te drugi učesnici kampanje

Tokom mjeseca Januara 2011 biće aktivni i humantirani brojevi : MTEL- 1434, BH Telecom- 090 29 00 33 i HT ERONET- 092 880 820. Pozivom na navedene brojeve donirate 1 KM (+PDV) fondu za borbu protiv raka grlića maternice!

27.12.2010.

Radio Sarajevo: 30 GODINA HOKEJ KLUBA BOSNA

Hokejaški klub Bosna je sinoć u nedjelju 26. 12. obilježio jubilarni 30 rođendan.

Tim povodom su sinoć u Olimpijskom centru Zetra  održane revijalne hokejaške utakmice u kojima su učestvovale najmlađe selekcije, kao i veterani koji su uz klub bili prisutni od njegovog nastanka. Među njima su bili Brian Joket, Zmago Berlec, Goran Grajdić, Srđan Mučibabić i drugi. U povodu ovog lijepog jubileja prenosim tekst jučer objavljen na portalu Radio sarajevo:

U Hokejaškom klubu Bosna, osnovanom 1980 godine, danas igra stotinjak igrača raspoređenih u nekoliko starosnih kategorija - od najmlađih - djece preškolskog uzrasta, preko juniora, do seniora i veterana. 

Jedan od najvećih problema sa kojima se klub susreće je nedostatak adekvatne ledene dvorane u kojoj bi se moglo trenirati i održavati takmičenja. Ledeni balon Zetre otvoren je 3 - 4 mjeseca godišnje, što nije dovoljno za postizanje značajnijeg uspjeha. 

Iako Ledena dvorana Skenderija ima sve preduvjete za postavljanje leda, a novac koji je za to potreban, oko 300.000 KM, već postoji, još uvijek nije došlo do njenog vraćanja ledenim sportovima.

Uprkos obećanjima i podršci od strane gradskih općina, Grada i Kantona Sarajevo, Ledena dvorana se još  uvijek koristi za druge namjene, pa su brojni brzoklizači, umjetnički klizači i hokejaši u 'olimpijskom gradu'  primorani da osam mjeseci godišnje obavljaju tzv. 'suhe treninge', ili da putuju u susjedne države kako bi produžili treninge na ledu. 

Stoga je nedavno rukovodstvo HK Bosna i Saveza hokeja na ledu BiH postiglo dogovor sa predstavnicima Saveza hokeja na ledu  Srbije da juniori do 16 godina nastupaju u Ligaškom U16 takmičenju Hokej Saveza Srbije.

Prva generacija HK Bosna: Dragan Krajic, Branislav Mitrovic, Dino Skrijelj, Srdjan Mucibabic, Haris Muhic, Mesud Kunic, Goran Planjanin, Goran Brajdic, Predrag Djozgic Krpan, Goran Planjanin, Giga, Darko Poljak, Tonci Matic Sure, Vladimir Cabak, Miroslav Cvitanović, Meho Sisic, Goran Draskovic, Drazen Redzic, Goran Delic, Zika Vemic i trener Jaroslav Jandourek - najzaslužniji za razvoj HK Bosna

Veterani HK Bosna


Predsjednik HK Bosna Damir Dervišefendić (na slici)  za RadioSarajevo kaže kako članovi kluba i ostali aktivisti već godinama pokušavaju, zajedno sa ostalim klubovima klizačkih sportova, vratiti Ledenu dvoranu Skenderija u prvobitnu namjenu.

"Tri do četiri mjeseca leda, koliko ga u Sarajevu imamo, jedva mogu zadovoljiti rekreativne potrebe. Sportistima treba kontinuitet kako bi se mogli uključiti u regionalna takmičenja. Aktivisti HK Bosna su prije tri godine uspjeli prikupiti preko 10.000 potpisa građana da se Ledena dvorana Skenderija vrati ledenim sportovima. Uz sva obećanja nadležnih, rješenje ovog problema se odgađa u nedogled, jer neko očito ima lične interese u iznajmljivanju ovog objekta privatnim klubovima drugih sportova." 

27.12.2010.

Bosansko selo: Blažo Stevović - LIJEPE ŠMINKE PROLAZE KROZ GRAD

U mojoj mahali sve je šminka.Svi što vise na banderama  u velikim su belajima,od zločina, kriminala, korupcije pa je najpoštenije pobjeći u mračnu kafanu i uz kavicu gledati sliku Begove Kuće, koja svijetli... Eto, tu pijem kavicu.

Traže se mrtvi u mojoj nahiji. Sve mi to miriše na tragediju tamo neke a moje komšinice majke, koja čeka vijest.
Nažalost, umjesto vijesti o pronalasku posmrtnih ostataka njenog sina idu vijesti o izborima.
Koliko je moralno odslušati vijesti do kraja...
A kada izađem iz kafića u limuzinama oni koji znaju za majčinsku suzu, ali je ne pominju, već biraju što bezveznije i u ovom slučaju bezobraznije teme kako bi došli na vlast.
Četnici su postali građanski orjentisani i to se polako ali sigurno prihvata kao realnost.
Crkveni velikodostojnici ne pominju unesrećene majke. Za njih utjehe nema...
Tatini i mamini sinovi poslijeratni prvoborci rade po javnim firmama, zaradjuju enormne plate, a pošteni obični ljudi, borci iako su uvidjeli da su izmanipulisani čekaju da proradi Industrija Alata, Neimarstvo, Metalac, Šipad Luc, Novoteks, Autoprevoz itd.
Novac nije kod nas. U nama je strah, neopravdan od ŠMINKERA koji su vodili rat na prvoj liniji fronta, a to je bila čaršija. Tu su oni opljačkali banke, firme i obezbjedili praunucima budućnost, što bi rekli stari ljudi s đavolom.
Oni su ktitori i nas džet set.
Djeca poginulh traže marku od njihovih sinova...
Srđan počiva i opominje, ali ja ne mogu ići u pozorište dok grad na Trebišnjici nema nagradu, koja nosi njegovo ime, ulicu, spomen obilježje...
Sve je prazno kada morala nema.
A na izbore ću sa društvom izaći onda kada svaka majka u Trebinju, Gacku, Nevesinju... osjeti potrebu za to. Nažalost, njene misli su ka kostima a ne biračkim mjestima.
Bosna i Hercegovina ima dva puta, ovaj nemoralni, anticivilizacijski ili onaj ljudski koji će ispraviti u mom slučaju KRIVU TREBIŠNJICU.
 
Blažo Stevović
zapažanja sa Arslanagića Mosta zvanično Perovića mosta
iz sunčanog, ali nesretnog Trebinja, 14.10.2010.
blob

ANTENA :


Bloggerski svijet:

MADE IN BOSNIA:

REPERTOAR KINA BLOB:
Kino ne radi zbog nedostatka grijanja

BROJAČ POSJETA,nejasno je kako radi, i pokazuje više posjeta nego drugi brojači
4002372

Powered by Blogger.ba

Samo ovaj blog