Dokumentarni film: U POTRAZI ZA ZEMLJOM SLOBODE

Nakon uspješnog premijere u San Marino, film braće Kreševljaković “U potrazi za zemljom slobode-Un musulmano in San Marino” uskoro bi se trebao prikazati i u Sarajevu.
Naime, već je dogovoreno da sarajevska publika vidi ovaj dokumentarac u sklopu Sarajevske zime, a moguće da će ga prikazati i neka od bh. televizija.
U svakom slučaju, bez obzira, na ono što će se desiti u njihovom gradu film ima svijetlu budućnost u San Marinu, jer je već dogovoreno da ga otkui TV San Marino, a planirano je i prikazivanje ovog filma u ljetnim danima na jednom od trgova ove drevne republike.
Čuli smo da autori kažu da film nije otišao dalje od simpatičnog, ali i to može biti dovoljno ako se sa tim složi i publika.
Film je realiziran u produkciji Videoarhiv – Sarajevo.

documentary
pored seada i nihada o meni se brinu još Stariša, alias Bob Guchone, Luka Perović, Stariša, MELINA KAMERIĆ, DMAJA (dopisnica iz Austro-ugarske monarhije),Žaklina E. KENEDY (ekspertica za Italiju i dopisnik iz Australije na privremenom radu u Sarajevu, povremeno Šoba nešto sroči svima, a mi objavimo, Blecker-Decker, nešto se jednostavno prepiše, a nešto objavi uz odobrenje eminentnih autora rasprostranjenih širom planete...

3 komentara

Komentariši