sigurno 99 %: DOMAĆE PIRAMIDE

Nakon sondažnih istraživanja, satelitskih snimaka potvrđeno su i priče mještana o tunelima između mjesta Ravne i piramide u Visokom. Prema pisanju Semira Osmanagića u zadnjem broju magazina Strogo Pov. navodi se da je projektni tim ušao nu jedan od tunela Ravne i nakon pređenih 220 metara ustanovio postojanje polukružnih svodova visine 2,5 m obrađenih ljudskom rukom. Putevi u tunelima se odvajaju na četiri strane od kojih jedan ide čitavom dužinom do piramide i ima izlaz blizu vrha. Čitav taj podzemni kompleks prema riječima našeg istraživača podsjećča na one ispod piramida u Gizi i Teotihuakanu (Meksiko).

“Sljedeća faza ispitivanja se očekuje u aprilu kada će se pristupiti čišćenju terena od rastinja i grmlja uz otvaranje šest širokih odjeljaka sa svih strana kako bi piramidalno obilježje megalitskih blokova bilo vidljivo svakom laiku”.

Predzadnji dan prošlogodišnjeg istraživanja na jednu od parcela u blizini piramide uknjižio se novi vlasnik – Visočak koji je tražio da se zaustrave svi radovi, jer će ubuduće on svojim bagerom vršiti iskopavanje.

Opširnije o ovome pročitajte u zadnjem broju Strogo pov. i procjenite sami da li je bagerista u pravu ili zblanuti uposlenici Zemaljskog muzeja, koji i ne pomišljaju da im “ludi” Osmanagić možda svojim radom pokušava osigurati grijanje i kompletnu rekonstrukciju našeg lijepog i oronulog muzeja.

documentary
pored seada i nihada o meni se brinu još Stariša, alias Bob Guchone, Luka Perović, Stariša, MELINA KAMERIĆ, DMAJA (dopisnica iz Austro-ugarske monarhije),Žaklina E. KENEDY (ekspertica za Italiju i dopisnik iz Australije na privremenom radu u Sarajevu, povremeno Šoba nešto sroči svima, a mi objavimo, Blecker-Decker, nešto se jednostavno prepiše, a nešto objavi uz odobrenje eminentnih autora rasprostranjenih širom planete...