Local village: 15 GODINA SIKTERA

Nakon što su svoje godišnjice ovih godina obilježili Gazi Husrevbegova medresa, Energoinvest, Sindikat BiH, f.k Sarajevo, Akademija nauka i mnogi drugi evo još jednog povoda da se proslavi djelovanje uspješnih bh. kolektiva.
Radi se o Sikteru koji je zahvaljujući svom dugogodišnjem rukovodiocu Buretu uspio da u sveopćoj krizi zaključi pozitivan saldo nakon 15 godina rada.
Osim što je Sikter uz pomoć još nekoliko bandova očuvao urbanu i muzičku kulturu u ratnom Sarajevu, oni su nam osvijetlali obraz i sa 3 cd-a, mnoštvom dobrih spotova i nekoliko nezaboravnih internacionalnih i domaćih koncerta (Paradiso Amsterdam, San Sirro Milano, Disco Visoko…).
U svom dugogodišnjem postojanju kroz Sikter su prošli mnogi istaknuti djelatnici naše zajednice: umjetnik Nebojša Šerić, dipl. psiholog Esad Bratović, član hora Narodnog pozorišta u Sarajevu i strip crtač Dragan Rokvić, boem Faris Arapović, pokojni Igor Vukašinović – genijalac, inžinjer zvuka Igor Čamo, Duco, Čola, Jelisić, članovi Džiđikovaćkog lobija, bankar Hamdija Kreševljaković i mnogi drugi kojima su se povremeno na stage-u pridruživali Lutvo, Šarani, Jovanoti, Brian Eno, Jan Cooper, Bono Vox, Vasco Rossi itd.
Ovih dana nastupaju kao predstavnik BiH na radijskom festivalu Eurosonic (Holandija), a u pripremi je i dvd/cd neobjavljenih hitova i ratnih nastupa u produkcije Gramofona.

Zbog svega toga, ako budete imali vremena nakon bajramovanja, dođite sutra navečer u klub Bock i proslavite zajedno sa njima 15 godina upornog rada zahvaljujući kojem na tv ekranima ponekad u mnoštvu papanluka ugledate i nešto urbano. Sretno.

documentary
pored seada i nihada o meni se brinu još Stariša, alias Bob Guchone, Luka Perović, Stariša, MELINA KAMERIĆ, DMAJA (dopisnica iz Austro-ugarske monarhije),Žaklina E. KENEDY (ekspertica za Italiju i dopisnik iz Australije na privremenom radu u Sarajevu, povremeno Šoba nešto sroči svima, a mi objavimo, Blecker-Decker, nešto se jednostavno prepiše, a nešto objavi uz odobrenje eminentnih autora rasprostranjenih širom planete...

1 komentar

Komentariši